Stirile ziDzi

START Jocurile Olimpice de la Soci 2014

Astazi 7 feb.2014 se da startul Jocurilor Olimpice - Soci 2014, fiind cea mai scumpa Olimpiada .


 Ceremonia de deschidere debutează la ora 20:14 ora Rusiei , 18:14, ora României. Alături de preşedintele Vladimir Putin, în tribune se vor afla 44 de lideri străini, printre care preşedintele Chinei, Xi Jinping, cel al Ucrainei, Viktor Ianukovici, secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, dar şi premierul român V. Ponta.

De aproape șapte ani Rusia se pregăteşte pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă.
In orasul Soci au fost amenajate stadioanele, renovate hotelurile şi ridicate noi spaţii de cazare. Nu mai puţin de 367 de kilometri de drumuri şi 77 de poduri au fost construite în oraşul de la Marea Neagră, cărora li se adaugă 201 kilometri de noi căi ferate. 60.000 de muncitori au lucrat pe şantierele de la Soci.
 Cu o factură de 50 de miliarde de euro, Jocurile Olimpice de la Soci sunt cele mai păzite, dar şi cele mai scumpe din istorie fiind o  probă de forţă economică şi o provocare politică pentru Vladimir Putin,unde securitatea a fost întărită cu ajutorul armatei şi a 37.000 de poliţişti, ceea ce înseamnă un poliţist la zece locuitori.           
 Desfasurarea probelor sportive are loc in doua zone, in partea muntoasă, accesul maşinilor este strict controlat pe baza unor permise speciale, iar, în unele zone este interzis,in zona de litoral a Marii Negre, navigaţia este limitată şi un sistem radar este în funcţiune pentru a depista submarinele care s-ar putea apropia, tinand cont ca orasul Soci este o stațiune situată la poalele munților Caucaz, zona traversata de numeroase văi, unde s-au stabilit popoare diferite care au amenintat cu atentate teroriste deaceia si masurile de securitate foarte stricte luate de oficialii rusi.
 Potrivit estimărilor, cel mai mare eveniment sportiv al iernii va fi urmărit de aproximativ trei miliarde de telespectatori. 500.000 de spectatori sunt aşteptaţi la Jocurile Olimpice, adică mai mult decât populaţia oraşului Soci, care este de 430.000 de oameni.
In Romania J.O. de la Soci vor fi difuzate de TVR ,si comentate din studiourile de la Bucuresti , Tvr ul ne avand nici un comentator trimis la J.O. din Rusia. 
La olimpiadă participă 6000 de sportivi din 85 de ţări, iar România a trimis la Soci 24 de reprezentanţi. 
 Timea Sara este prima reprezentată a României care va concura la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, schioarea urmând să ia startul, sâmbătă, la ora 12.00 (ora României), în finala probei de schiatlon 7,5/7,5 km.
Delegatia Romaniei isi pune sperantele in castigarea cel putin a  unei maedalii
,sperante mari sunt de la majoritatea sportivilor romani calificati la J.O. insa cele mai mari sperante la o medalie sunt asteptate de la Eva Tofalvi, 35 de ani, câştigătoare a Cupei Mondiale de Biatlon în sezonul 2008-2009,sportiva participand pentru a cincea oara la J.O. de iarna. Desi au trecut aproape cinci decenii de la unica medalie cucerită de tricolori la Olimpiada din 1968, care s-a desfaşurat la Grenoble ,echipajul de bob 2 persoane, alcatuit din Ion Panţuru şi Nicolae Neagoe au reusit sa cucereasca bronz la bob două persoane, si anul acesta ne punem sperante intr-o figura buna de la Florin Cezar Crăciun, Nicolae Istrate - bob - bob doi.
 Festivitatea de deschidere a celei de-a XXII-a ediţii a Jocurilor Olimpice de iarnă va avea loc, vineri, la ora 18.00, pe Stadionul Olimpic Fişt din Soci. Ceremonia de închidere este programată pe aceeaşi arenă, în 23 februarie, de la ora 18:14 urmând apoi ca sportivi sa se dueleze pentru cele 264 de medalii puse în joc.
Mult succes tuturor sportivilor.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrie un Comentariu