Stirile ziDzi

Una calda alta rece

Daca Lucian Bute a pierdut la puncte meciul cu Pascal din Canada, in Qatar (Doha) fetele de la spada au reusit sa castige  medalia de aur la Cupa Mondială de spadă! 

 Duminica dimineata la ora 6:00 ora Romanie ,toti romanii plini de speranta erau atenti la Tv sau la radio ,unde avea sa se difuzeze meciul de box dintre campionul nostru  român Lucian Bute contra Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea, meci disputat  la Centre Bell din Montreal.
 Întâlnirea dintre cei doi s-a disputat pe durata a 12 reprize,insa campionul nostru Lucian Bute a rezistat celor 12 reprize dar se pare ca adversarul a fost mai in forma , reusind de fiecare data pe final de repriza sa accelereze loviturile astfel reusind sa castige la puncte 8 reprize.  
 Cei trei arbitri i-au acordat victoria lui Jean Pascal, la puncte: 116-112, 117-110 şi 117-111.
 Lucian Bute dupa meci a anuntat ca cere revansa lui Pascal , desi multi spun sa se retraga chiar si primul sau antrenor declarand sa se retraga; insa ce va decide campionul Lucian BUTE ramane sa aflam insa sa nu uitam intreaga cariera a galateanului care a fost:
 -numărul unu timp de cinci ani la categoria semimijlocie
 -a cîştigat titlul mondial IBF în octombrie 2007, iar pînă în mai 2012 l-a apărat cu succes în nouă rînduri.
 Prima infrangere suferita de Butea fost cand  l-a întîlnit pe britanicul Carl Froch.
Lucian Bute are pana acum 31 de meciuri  castigate si doar 2 meciuri pierdute, o cariera frumoasa ,muncita , un campion  iubit de o tara intreaga si nunumai.
 Daca in Canada nu aveam motive de bucurie ,in Qatar fetele de la spada au reusit sa castige medalia de aur la Cupa Mondiala.
După un tur liber, fetele lui Octavian Zidaru au trecut de Polonia în optimi şi de Estonia în sferturi. Acest ultim meci a fost de-a dreptul dramatic (45-44). În ultimul releu, Brânză a recuperat şase puncte şi a dus România în semifinale, acolo unde a luptat cu SUA, si au castigat biletul pentru un loc în marea finală.
 În finală, fetele noastre Ana Maria Brânză, Simona Pop, Maria Udrea şi Raluca Sbîrcia au învins China cu scorul de 19-18, castigand Cupa Mondiala la spada, o medalie de aur muncita si meritata. 
   Felicitari fetelor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrie un Comentariu