Stirile ziDzi

Cuptorul cu microunde ...prieten sau dusman!?

Cuptoarele cu microunde ,pentru unii sunt foart folositoare dar specialistii spun ca nu sunt indicate , iata ce spun specialisti si cercetatorii!

 Cuptoarele cu microunde au apărut pe această planetă fie pentru ca progresul tehnologic este foarte avansat în ultimele decenii fie din disperarea omului pentru CONFORT și COMODITATE.

Această nevoie de confort a oamenilor pleacă din lipsa de timp, sau din lene, sau pur și simplu dintr-o lege a naturii prin care viețuitoarele acestei planete tind să obțină maxim de beneficii cu un minim de efort/consum de energie.
Omenirea folosește cuptoare cu microunde pentru a-și încălzi mai repede mâncarea. Nu neapărat pentru că este mai ieftin (nu știu dacă cuptorul cu microunde – curentul electric e mai ieftin decât gazul de la aragaz pentru încălzirea mâncării), ci pentru că ESTE MAI RAPID ȘI MAI COMOD.
Iata un experiment ce il poti incerca si tu acasa si  poate nu te vei mai face sa folosesti asa des cuptorul cu microunde:
Luati un ibric cu apa si fierbeti apa pe aragazul normal , pune la fiert apa si in cuptorul cu microunde, lasa sa se raceasca apa din ambele recipinte , si udati doua flori identice cu apa ,
asadar veti observa ca floarea udata cu apa din cuptorul cu microunde se va usca in cateva zile.
  Cercetatori explica ca problema microundelor nu este legată de radiaţii şi de felul în care corup ADN-ul din mâncare, astfel încât corpul uman nu îl mai recunoaşte.
Microundele nu funcţionează diferit asupra altor alimente. Orice bagi la microunde suferă acelaşi proces distructiv. Microundele agită moleculele pentru a se mişca din ce în ce mai repede. Această mişcare provoacă fricţiune, care strică structura originală a substanţei - vitaminele sunt distruse, precum şi mineralele şi proteinele, generând un compus nou, denumit radiolitic, ce nu se află în mod natural în natură.
Fiecare cuptor cu microunde are în dotare un magnetron, un tub în care electronii sunt afectați de câmpurile magnetice și electrice în așa fel, încât să producă radiații de microunde la aproximativ 2450 MHz.
Aceste radiații interacționează cu moleculele din alimente. Toate undele își schimbă polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al undei. În cazul microundelor, această schimbare are loc de milioane de ori pe secundă.
Asadar tehnologia nu e intodeauna prietena cu omul , incercati sa folositi cat mai rar cuptorul cu microunde , vom revenii si cu mai multe detalii despre originiile si experimentele facute de cercetatori in timp acestui Cuptor cu microunde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrie un Comentariu