Stirile ziDzi

Sfaturi ca sa economisesti bani la locul de munca.

Anul 2012 se anunta unul de criza!

Iata cateva sfaturi ca sa economisesti bani la locul de munca!

 Intr-un an care se anunta mult mai greu decat cel precedent, toata lumea se gandeste ce si cum sa faca sa aiba cat mai multi bani. Specialistii in economie au venit si au lansat un ghid de economisire a banului.

1) Hrana la pachet te ajuta sa economisesti bani
 Decat sa cumperi de la fast-food-ul din apropierea biroului o mancare despre care stii ca este oricum numai sanatoasa nu, mai bine iti iei un sandvis facut acasa. Acestea nu doar ca te va costa mult mai putin decat cel cumparat insa va fi mult mai sanatos intrucat tu esti cel care alege atat ingredientele, cat si cantitatea acestora. Nu trebuie sa-ti faci griji despre ce vor zice colegii: pana si Oprah Winfrey vine cu mancarea la pachetel. Tu de ce nu a-i face-o?

2)Economisesti bani si daca iti aduci apa de acasa
 De ce sa dai bani, mult mai multi, pe apa pe care ti-o iti de la magazinul de langa birou, cand poti sa ti-o aduci de acasa in sticle refolosibile. In acest mod vei impusca doi iepuri dintr-o lovitura: vei economisi bani si, in acelasi timp, vei avea grija si de mediu prin utilizarea sticlelor refolosibile.

3)Cafeaua facuta acasa te ajuta sa economisesti bani
  Pentru o clipa gandeste-te cati bani ai cheltuit zilnic achizitionand cafea de la automatul de la birou. Cate pachete de cafea premium nu ti-ai fi cumparat de la supermarket si ti-ai fi preparat-o acasa dupa gustul inimii? Daca este mare amator de cappucino incearca o singura data cafeaua cu lapte si nu te vei intoarce niciodata la cappucino.

4)Transportul in comun te ajuta sa economisesti bani
 Este o metoda nu foarte agreata. Din momentul in care te-ai obisnuit cu confortul oferit de masina personala cu greu te vei intoarce la transportul in comun. Insa este o optiune la care ar trebui sa te gandesti avand in vedere viteza cu care cresc preturile la combustibil.

5)Economisesti bani daca nu mai platesti pentru informatii
 Tot mai multi oameni au renuntat la abonamentele la ziare si reviste. Cum multe dintre aceste informatii le poti gasi gratis online nu vei pierde prea multe daca renunti la aceste abonamente. De altfel, ultimele date oferite de BRAT (Biroul Roman de Audit al Tirajelor) arata ca romanii au incetat sa dea bani pe ziare si reviste. Singurele care continua sa se vanda sunt tabloidele.

6)Daca nu mai cumperi produse de firma economisesti bani
 Nu de putine ori s-a dovedit ca singura diferenta intre doua produse este brandul inscris de eticheta. Ba chiar, un produs „no name” s-a dovedit a fi mult mai rezistent decat altul de firma. Pana la urma utilitatea ar trebui sa primeze mereu, iar oamenii au inceput sa acorde din ce in ce mai multa atentie continutului decat formei.

Cu siguranta mai sunt si alte metode ingenioase sau nu de a economisi bani la Job ,le puteti adauga mai jos in  in comentarii .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Scrie un Comentariu